20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 22-07-2023 18:50:00

ADO verliest in oefenwedstrijd van SK Beveren

ADO speelde vanmiddag de vierde oefenwedstrijd in de voorbereiding.

Ditmaal was SK Beveren de tegenstander, die net als FCV Dender EH -waartegen ADO de vorige oefenwedstrijd speelde-,  op het tweede niveau in de Belgische competitie speelt en onder dezelfde eigenaar valt als ADO Den Haag.

Vorig jaar oefende ADO ook tegen SK Beveren, die wedstrijd die in Tiel werd gespeeld eindigde in 2-1 voor ADO Den Haag door doelpunten van de inmiddels vertrokken Xander Severina en Amar Catic.

De besloten wedstrijd van vanmiddag werd gespeeld op sportpark De Waaijenberg in Doorwerth.

Na een aftastend begin met wat kleine kansen aan bijde zijden kwam ADO door een doelpunt van Sellouki op voorsprong: 0-1. Met deze stand werd de rust ingegaan.

ADO kwam na de rust  met dezelfde spelers als waarmee trainer Kalezic de wedstrijd begonnen was op het veld. Beveren maakte 4 minuten na de hervatting de stand gelijk: 1-1.
Na een overtreding  in de 16 kreeg Beveren een penalty toebedeeld van scheidsrechter Jeroen Gidding. Beveren zette daarmee de stand in de 52e minuut op 2-1.
Daarna werden alle spelers van ADO geleidellijk gewisseld, alleen keeper Nikiema bleef staan.
De wedstrijd eindigde in 2-1 voor SK Beveren.

Een tweede verllies op rij dus voor de Haagse formatie, want de wedstrijd tegen Dender werd vorige week zaterdag ook met dezelfde cijfers verloren.

Opstelling ADO Den Haag: Nikiema, Asante (61. Siereveld), Ates (76. Boakye), Waem (61. Gustina), Absalem (76. van Houwelingen), Surmeli (61. Velland), Klas (Noordhoek), Komljenovic (61. De Bruin), Struick (73. Robyn Esajas), Koudossou (76. Does), Sellouki (76. El Hannoudi)